НОВИНИ

Подготовката за концерта на "Аеросмит" е в разгара си

"Аеросмит" поставят началото на своето дългоочаквано европейско турне с концерта в София на 17 май.

bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 15.05.2014
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
"Аеросмит" поставят началото на своето дългоочаквано европейско турне с концерта в София на 17 май. Снощи рок динозаврите трябваше да свирят в Истанбул, но събитието се отложи заради трагедията в мината в град Сома и обявения траур. Така столицата ни се превръща в първата спирка на звездите в Европа. Тази събота София отново се превръща в рок столица. Ще пеем и ще танцуваме заедно с "Аеросмит". "Dream On", "Walk this Way" и "Sweet Emotion" са само част от класиките, които ще чуем. Музикантите ще изпълнят и песни от последния си студиен албум. Сцената, на която Стивън Тайлър и компания ще забият в събота вечер е почти готова. Около 27 човека работят по нейното изграждане. Размерите й са внушителни. Тя е широка над 35метра, висока над 18 метра и тежи около 120 тона. Изградена е и специалната платформа отпред - т.нар. език с дължина над 20 метра, по който Стивън Тайлър ще достига до най-страстните си почитатели. Оказва се, че Аеросмит не са първата група, която ще се вихри на тази сцена.
Матиас Андре: Тук са се изявявали и много други звезди като Риана, Iron Maiden и Металика. Тази сцена е на около шест години.
Бекстейдж зоната ще разполага с всички удобства за звездите. Стивън Тайлър е поръчал в неговата гримьорна задължително да има няколко свещи с аромат на ванилия и анасон. За вечеря звездата ще похапва сьомга на скара със зеленчуци на пара. Китаристът Джо Пери от своя страна ще вечеря телешки стек с броколи на пара. И двете легенди ще пият предимно минерална вода. Любопитна подробност е че Аеросмит винаги се опитват да научат нещо интересно за страните, които посещават и нищо чудно да изненадат почитателите си с българска реч.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
Изложба с творби на Кольо Карамфилов
Изложба с творби на Кольо Карамфилов