НОВИНИ

Задържаха 25-годишен мъж за четворното убийство в Нови Искър

Жестоко четворно убийство в Нови Искър. Полицията задържа 25-годишен мъж, заподозрян, че е убил семейството си. От МВР заявиха, че задържаният е в много тежко психическо състояние.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:28, 18.02.2019
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Мъжът е убил семейството си с брадва. Сигналът е подаден едва тази сутрин в 10,30 ч.

Според съседи той е трябвало да отиде за лечение в психиатрично заведение.

Полицията стига до Георги, след като колеги на баща му започнали да го издирват, тъй като два дни не бил идвал на работа. Пенсионираният военен работел в поделението в Костинброд. Тази сутрин в дома на семейството отишъл началникът на полицейския участък в Нови Искър.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Самият извършител отворил вратата и е бил в абсолютно неадекватно състояние. На въпрос на колегата евентуално къде се намират неговите родители и бащата той е заявил, че те са на погребение в Пловдив. След което прави опит, позвънява по телефона и след като чува, че джиесемите звънят вътре - влиза в къщата.

Вътре полицаите се натъкват на телата на бащата, майката, брата и бабата на задържания Георги. Минути по-късно районът е отцепен. В дома на семейството разследващите откриват брадвата, с която е избито семейството.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Той е в много тежко психическо състояние. Има такива данни да са заличавани следи.

От прокуратурата заявиха, че Георги е преминал няколко прегледа при психиатър през последните няколко години. Той обаче не е бил регистриран като психичноболен. От МВР и прокуратурата заявиха, че задържаният е с чисто съдебно минало и не е имало оплаквания и сигнали срещу него.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Няма данни за същинско психично заболяване към настоящия момент, което да изключва вменяемостта. Към настоящия момент не сме изключили нито една версия.

Според съседи обаче и двете момчета в семейството имали психични проблеми. Александър често помагал на убития баща, двамата били приятели.

Александър Илиев, съсед: Аз си идвах от работа. Минах случайно през линията. Нищо не се виждаше, спокойно беше. По улицата нямаше хора, нямаше нищо.

Помагал съм им. Покривът им правих, керемиди давах. Добри хора. Децата не бяха нещо добре със здравето. Болни бяха, лекуваха се нещо."

Съседи разказаха, че за двамата братя се грижела тяхната майка.

Иванка, съсед: Само веднъж с майката на момчетата говорихме и тя казваше, че давала по 200 лева за лекарства, защото не са добре."

Експертизи трябва да покажат дали задържаният мъж е употребил алкохол или наркотици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 са общо лабораторно доказаните случаи на морбили в страната
20 са общо лабораторно доказаните случаи на морбили в страната
Прогноза: ЕНП и европейските социалисти ще загубят места в Европарламента
Прогноза: ЕНП и европейските социалисти ще загубят места в Европарламента