НОВИНИ

В Ню Йорк предлагат ястие от злато, омар и черен хайвер

Ню Йорк често е наричан световната столица на ресторантите - но в един от тях декаденството достига връхна точка.

bnt avatar logo
от БНТ
22:37, 05.06.2014
Чете се за: 00:40 мин.
По света
Ню Йорк често е наричан световната столица на ресторантите - но в един от тях декаденството достига връхна точка. В рибен ресторант в сърцето на Манхатън се предлага храна само за най-богатитият 1 процент от световното население -  ролце от злато, омар и черен хайвер. В Голямата ябълка, когато става въпрос за храна и цени - изборът е огромен - от пица до гъши дроб. Готвачът Люк Венер решава да задоволи вкуса на най-богатите в света и създава своя шедьовър - ролца от половинкилограмов омар, поднесени с черен хайвер и чипс. Но най-неустоимата съставка е златно листо, което гъделичка вкусовите рецептори на ценителите на лукса. Златното ястие не е включено официално в менюто на рибния ресторант, а мълвата за него се носи от уста на уста.
Люк Венер - готвач: "Не го рекламираме пред гостите ни всяка вечер. Не отиваме по масите да казваме - "Специалитетът ни тази вечер е ролце от злато."
Въпреки това златното ястие се прочу в Ню Йорк и естествено предизвика противоречиви мнения. Някои нюйоркчани смятат, че е смешно да се яде злато, други са склонни да опитат и признават, че ще трябва да си поделят едно ястие с още 10 приятели. Но всички са единодушни, че идеята е забавна и нетрадиционна, макар и на цена от 160 долара.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледат мярката за неотклонение на шофьора, прегазил 4-годишно дете
Гледат мярката за неотклонение на шофьора, прегазил 4-годишно дете
Стафилококова бактерия е причинила заразата на 14-те деца в Разлог
Стафилококова бактерия е причинила заразата на 14-те деца в Разлог