НОВИНИ

Студенти изрисуваха над 20 електрически табла

Една от централните улици в Благоевград се превърна в пъстра галерия.

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 17.07.2014
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Една от централните улици в Благоевград се превърна в пъстра галерия. Над 20 електрически табла бяха изрисувани и превърнати в художествени произведения от 3-ма студенти от Югозападния университет "Неофит Рилски". Кирил Стоилов е един от тримата студенти-художници решили да изрисуват електрическите табла на улица "Джеймс Баучер" в Благоевград, за да направят града по-приветлив. В началото заедно с колегите си били притеснени, че хората могат да ги сметнат за вандали. Вместо това обаче преминаващите възприели позитивно работата им, а други им предлагали дори почерпка с кафе.
Кирил Стоилов: Идваха и ни похвалиха. Някои дори ни предлагаха някакви други неща - да нарисуваме тяхното табло, на техния блок. Или пък мина един художник който ни остави визитни картички и каза, че ще се радва да говори с нас тъй като иска да осъществи някакви неща с по-млади хора.
Младият творец се надява, че местните институции ще харесат идеята и ще съдействат и занапред на хората на изкуството в разкрасяването на градската среда. Хората от града обаче останаха раздвоени в мнението си за творбите. Художниците се надяват, че с изкуството си ще насърчат хората да пазят и ще ги подтикнат допълнително да развиват градското пространство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли нова чартърна линия Пловдив - Шенджен
Ще има ли нова чартърна линия Пловдив - Шенджен
Парламентът не заседава поради липса на кворум
Парламентът не заседава поради липса на кворум