НОВИНИ

"Варна, усмихни се!"

Една пъстра и оригинална инсталация провокира варненци.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 17.08.2014
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Една пъстра и оригинална инсталация провокира варненци. Адвокат Настя Костадинова е автор на посланието "Варна, усмихни се!", с което тя накара варненци да напишат своите пожелания върху чадъри, а след това ги подреди в инсталация. Повече от 80 варненци написаха или нарисуваха своето усмихнато пожелание към града върху чадърите на Настя Костадинова, за да подкрепят идеята за един по-усмихнат град. Тя идва след бедствието в Аспарухово, което провокира авторката да довърши отдавна обмисляния си проект.
Настя Костадинова: "Участвах като доброволка в събитията в Аспарухово, видях страшно много тъжни лица, видях много разплакани очи и тогава си казах, че това ще бъде с послания. Тази моя инсталация ще бъде с послания."
Да не обръщаме гръб на морето и да се обичаме, за да е усмихнат градът ни, пожелават от чадърите участниците в проекта. Публиката също сподели своите поводи за усмивка. Настя Костадинова също е надписала своя чадър с послание към Варна.
Настя Костадинова: "Пожелавам Варна наистина да се усмихва, защото с много хора съм говорила от други градове и те казват - Варна е много прекрасен град, но имате много тъжни хора не знам как се получи това през последните десет години."
А Варна може да бъде най-добрият и най-усмихнатият град - ако варненци станат най-добрите граждани, както си пожела и нашият екип.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киев и Москва се договориха за хуманитарния конвой
Киев и Москва се договориха за хуманитарния конвой
Разрушените училища на България - с. Горни Домлян
Разрушените училища на България - с. Горни Домлян