НОВИНИ

"Златна котка" - фестивал на уличната магия в Габрово

С невероятно светлинно шоу в Габрово започна традиционният балкански фестивал на уличната магия „Златна котка".

bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 20.09.2014
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
С невероятно светлинно шоу в Габрово започна традиционният балкански фестивал на уличната магия „Златна котка". 30 от най-добрите илюзионисти от цялата страна ще забавляват жителите на града с невероятни фокуси и магии. Кулминацията е тази вечер, когато ще бъде представена една от най-опасните и зрелищни илюзии в света, наречена магията на Хари Худини. Родното място на истинската магия е улицата - случва се за секунди, кара забързаните хора се усмихнат, а децата да сънуват фокуси. Магията е сложно изкуство. Нужен е талант, но и много, много труд.
Васил Иванов, илюзионист: Отстрани изглежда лесно, но всъщност изисква много трениране на всяко едно от нещата, които правиш.
Християн Митев, илюзионист: Трябва да се научат различни техники, бързина, за да може да се заблуди зрителя. Ние се опитваме да го популяризираме в България, младите хора вместо да се насочват към чалга клубовете, към наркотици, към алкохол и цигари, да се занимават с това!
За трите дни на фестивала по улиците на Габрово ще бъдат направени над три хиляди фокуса. Най-зрелищната илюзия обаче, наречена предизвикателството на смъртта предстои тази вечер.
Дани Меджикс,  илюзионист: А именно, заключен в тази усмирителна риза, висящ надолу с главата от 15 метра височина. Ще имам около 3 минути да се освободя от тази ризница и ако всичко приключи както трябва, надявам се, да събера овациите на публиката!"
Изключителна атракция на фестивала е и магическото светлинно шоу в центъра на града. 0920_magic2
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споразумяха се за буферна зона в Източна Украйна
Споразумяха се за буферна зона в Източна Украйна
Краен срок за исканията за гласуване по настоящ адрес
Краен срок за исканията за гласуване по настоящ адрес