НОВИНИ

Започна строежът на студиото на БНТ за Олимпиадата в Рио (СНИМКИ)

Единствено БНТ ще излъчва безплатно Олимпийските игри в Бразилия, които започват в петък. Колегите от Спортна редакция вече са в Рио де Жанейро и подготвят временното студио, което е в Международния телевизионен център в града. 3700 кг техника и декори пристигнаха в Рио от София. Вижте снимки от "строежа" на студиото на БНТ, изпратени от журналиста Камен Алипиев.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
12:23, 04.08.2016
Чете се за: 00:56 мин.
Още
започна строежът студиото бнт олимпиадата рио снимки

Камери, пултове, осветление, монтажни станции и декори пристигнаха в Международния телевизионен център в Рио за временното студио на БНТ.

Екипът ни също е там и се подготвя за най-престижния спортен форум на планетата. Главен интегратор на техническото оборудване е инж. Иван Тодоров, в екип с инж. Петър Вълев и инж. Николай Маринов. БНТ ще получава видеосъдържание едновременно чрез 12 мултителевизионни канала, които в реално време ще излъчват олимпийските състезания.

За първи път обществената медия ще излъчва различна олимпийска програма по два от каналите си БНТ1 и БНТ HD.

;

С екипа на БНТ са и звездите ни в спорта - олимпийската шампионка Тереза Маринова и сребърният медалист Йордан Йовчев. Те ще влязат в ролята на коментатори и водещи на предавания от студиото в Бразилия.

Най-интересното от изминалия олимпийски ден специално за зрителите на БНТ ще обобщава Йордан Йовчев. Той ще бъде водещ на предаването „Линия Рио“ и част от коментаторския екип за състезанията по спортна гимнастика.

Всеки ден БНТ1 ще излъчва и обзорното предаване – „Олимпиадата днес с Тереза Маринова“. Олимпийската шампионка в тройния скок ще заеме място на коментаторския пулт на БНТ за състезанията по лека атлетика.

;

Преките предавания могат да бъдат гледани от територията на България и в интернет чрез сайта http://www.bnt.bg, както и на специализирания портал sport.bnt.bg/rio2016


В олимпиадата в Рио ще вземат участие 206 държави, сред които за първи път Косово и Южен Судан. 17 дни над 10 500 състезатели ще мерят сили в олимпийските състезания. За първи път в историята на олимпийското движение в игрите ще участва отбор на бежанците.

Летните олимпийски игри ще бъдат открити на 5 август на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро с пищна церемония.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има загинали чуждестранни туристи при нападение в Западен Афганистан
Има загинали чуждестранни туристи при нападение в Западен Афганистан
Сопот се жалва до Европейския съюз заради блокираните сметки
Сопот се жалва до Европейския съюз заради блокираните сметки