ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Експеримент на БНТ: Какво пилешко ядем?

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Какво пилешко месо слагаме на трапезата си и колко вода има в него? Според производители водата в месото се добавя с цел да стане по-крехко и лесно за готвене.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Какво пилешко месо слагаме на трапезата си и колко вода има в него? Според производители водата в месото се добавя с цел да стане по-крехко и лесно за готвене. Според д-р Сергей Иванов от независимия център по биология на храните - водата в пилешкото достига до 50%, а българските контролни органи нито веднъж не са хванали пилешко с проблеми. Защо? Когато обаче родното пиле "прехвърли" граница, контролните органи в съседните ни страни от общността, отчитат нарушения, при почти нищожния ни износ. Най-често в нашенските пилета се добавя вода и соли с цел да се увеличи неговото тегло. Има и друга хватка... Вижте репортажа на Благой Цицелков и Атанас Атанасов.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?