НОВИНИ

4 милиона лева за укрепване на пътя към Рилския манастир

4 милиона лева са необходими за цялостно укрепване на свлачището по пътя за Рилския манастир. Предстои да бъде изготвен технически проект за трайното укрепване на отсечката, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". В опасния участък продължават аварийно-възстановителни дейности за преодоляване на падащи камъни. Движението в района се осъществява в една лента.

bnt avatar logo
от Н. Василева, М. Стоилков
11:50, 29.07.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Опасното свлачище в участък от 50 метра, което се активизира преди няколко месеца, е овладяно. Според експерти, там са оставени тези скални маси, които задържат по-нататъшно срутване. Туристи и често пътуващи по пътя за Рилския манастир казват, че не се работи за пълното обезопасяване на пътната обстановка.

Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци и има ограничение на скоростта до 20 километра в час. Шофьори казаха още, че липсва светофарна уредба в делничните дни, поставя се само за празнични, когато трафикът към манастира е засилен.

Епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир: Много срокове се определяха , нито един не е спазен. Петнадесет месеца не се извършват укрепителни дейности, камо ли възстановителни.

От Агенция „Пътна инфраструктура" съобщиха, че след като бъде одобрен, техническият проект ще започне трайното укрепване на свлачището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава евтаназирането на прасета в русенските свинеферми
Продължава евтаназирането на прасета в русенските свинеферми
Росен Бъчваров: Пропуските в защитата на НАП са отстранени
Росен Бъчваров: Пропуските в защитата на НАП са отстранени