40 години по-късно: "Полет на ръба на безкрая" - 7 април, неделя, 20:45 ч, БНТ1

Навършват се 40 години от легендарния полет в Космоса на Георги Иванов. В рубриката "В кадър" в неделя от 20:45 по БНТ1 ще си припомним драматичния и славен полет. Автор на филма "Полет на ръба на безкрая" е Валери Маринов, a редактор - Орлин Джелепов. Двамата гостуват с повече подробности в Сутрешния блок на БНТ.

от БНТ
09:22, 05.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Орлин Джелепов, редактор: От този филм голяма част от аудиторията на БНТ ще си припомни едни наистина бляскави моменти от българската история и подвига, който успяха да осъществят двамата членове на екипажа - Николай Рукавишников и Георги Иванов.
Валери Маринов, автор: Полетът сам по себе си е уникален факт и в историята на космонавтиката. Той допринася много за нейното развитие както като технологии, защото след него се правят редица технически и технологични нововъведения, от друга страна той се изучава като събитие в самата космонавтика.
Орлин Джелепов, редактор: Тази година посрещаме три големи годишнини - 40 години от полета на Георги Иванов и Николай Рукавишников, втората е 50 години Институт за космически изследвания, както и 60 години от създаването на Българска национална телевизия - те са представени във филма и се надявам зрителите да са любопитни да го видят.

Гледайте "Полет на ръба на безкрая" в неделя, 7 април, 20:45 ч по БНТ1!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Цветанов: Сценаристите на „Апартаментгейт” начертаха и „Костинброд”
Цветанов: Сценаристите на „Апартаментгейт” начертаха и „Костинброд”
Данаил Кирилов положи клетва като правосъден министър
Данаил Кирилов положи клетва като правосъден министър