НОВИНИ

Увеличават се случаите на усложнения след грип

Въпреки че през последните дни се радваме на хубаво пролетно време, а сезонът на гриповете неофициално е отминал, масово отделенията по "Уши, нос, гърло" в болниците са препълнени. Причината - настъпили усложнения вследствие на прекаран грип. Повече информация по темата и за какви симптоми трябва да внимаваме - вижте в прякото включване на Тереза Ставрева, която беше в болница "ИСУЛ".

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:56, 05.04.2019
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Проф. д-р Спиридон Тодоров, началник на Клиника по УНГ болести, УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ”: За пик на грипа трудно може да се говори, въпреки това обаче се наблюдава опашка от такива инфекции, които ангажират ушите, носа и гърлото.

Най-често засегнати от заболяването са децата и възрастните пациенти с хронични заболявания. Симптомите са висока температура, обща отпадналост, мускулни и ставни болки, болка в гърлото, ушите, запушване и секреция от носа.

Трябва много внимателно да се преценява каква е степента на увреждане на слуховия анализатор, тъй като това може да доведе до трайно намаление на слуха., допълни проф. Тодоров.

Вижте повече подробности във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Курсантка се простреля в гърдите с Калашников
Курсантка се простреля в гърдите с "Калашников"
Приеха Мобилност на първо четете - имат ли още шанс за победа превозвачите?
Приеха "Мобилност" на първо четете - имат ли още шанс за победа превозвачите?