НОВИНИ

43 кучета от приюта в Горни Богров вече имат нов дом в Германия

Около 1500 кучета от приюта в Горни Богров все още очакват своя нов дом. По-рано 43 животни са изпратени в Германия, което се случва за пръв път. Директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов обясни в Сутрешния блок по БНТ, че това е факт заради споразумение от това лято.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:27, 12.11.2019
5497
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В края на месец юли между Столичната община и германска неправителствена организация е сключено споразумение за съвместно сътрудничество, с цел намиране на домове на кучетата, настанени в приютите на "Екоравновесие".

Веселин Асенов: Техен постоянен представител, който живее в България, ежеседмично заснема кучетата, настанени в приютите и изпраща снимки и кратки описания в Германия. Всеки гражданин на Република Германия, който желае да си осинови едно от тези кучета, заявява. При заявени минимум 20 кучета, наш транспорт осигурява тяхното транспортиране до Германия. Тези кучета не отиват в друг приют, а отиват директно в домове на хора.

Засега няма върнати кучета, но при условие, че някое от тях бъде върнато, това става за сметка на немската организация.

По думите на Веселин Асенов бездомните кучета в София са намалели три пъти през последните 10 години. При последното преброяване през 2018 г. са отчетени 3589 бездомни кучета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регулацията на електрическите тротинетки - улеснение или пречка
Регулацията на електрическите тротинетки - улеснение или пречка
Веселина Гарчева: Каталуния търпи големи икономически загуби заради протестите
Веселина Гарчева: Каталуния търпи големи икономически загуби заради протестите