САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

50-годишен юбилей от първия випуск в профилите "Телевизия" и "Радио" във ФЖМК

Днес се навършват 50 години от първия випуск в профилите "Телевизия" и "Радио" на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Годишнината се отбелязва със среща на поколения журналисти - първите, завършили факултета и днешните млади колеги.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:43, 04.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
Животът

Те са съвсем млади - студенти първи курс. Но учудват с това колко са уверени в избора си на професия. Специалността е нова - комуникационен мениджмънт, но е толкова желана, че всички са приети с максимален бал. А за това момиче бъдещата професия дори е била повод за амбиция да научи перфектно български само за 5 години.

Мария: "Аз съм Мария, аз съм рускиня и дойдох тук да уча комуникационен мениджмънт. Просто искам а изляза от рамките и да пробвам нещо ново, нещо, от което досега ме е било страх."

Комуникационният мениджъмънт всъщност подготвя бъдещите шефове на журналистите. Но големите имена усетиха същото желание и хъс като техните, преди 50 години. Сега, във времето на фалшивите новини, не липсваха съвети - младите да не се предоверяват на иновативните източните на информация, а да ползват и старите похвати.

проф. Лилия Райчева - преподавател във Факултета по журналистика - СУ: "Журналистиката професия, която не може да бъде научена в рамките на 4 години, може да се открехне завесата към това, което искат да станат."
Коста Филипов - журналист: "Професията на журналиста е професия на много четене, много усвояване на знания, на много тичане, на много нерви, но и много професионални радости и професионално задоволство."

Първите студенти в профилите "Радио" и "Телевизия" се събраха, за да уважат своите първи учители - проф. Михаил Минков и д-р Младен Младенов - с плакети пред аудиториите, където младите чуват за първи път, че ако станеш журналист можеш да промениш света.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите от конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018
Връчиха наградите от конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2018
СЗО въвежда строги критерии при редактирането на човешки гени
СЗО въвежда строги критерии при редактирането на човешки гени