Противопожарните служби в страната започват засилени проверки на ресторанти, механи и нощни клубове.
Васил Димитров - собственик на заведения: "Примерно да речем трябва да е 1.10 вратата, която е за евакуационен изход, нашата примерно е 95, защото е между две шайби, да речем на самата сграда, и съответно това не може да е авариен изход".Струпани материали пред някои от изходите, неработещо евакуационно осветление и недостатъчен брой пожарогасители са сред най-честите нарушения, които откриват от пожарната служба в Благоевград. Съветите на специалистите са при посещението на заведения, клиентите задължително трябва да разгледат схемите за евакуация.
Кирил Бойчев - пожарникар: "В голяма част от случаите влизането в такива обекти се реализира от един изход и ако не се погледне къде се намират останалите е възможно в случай на реална ситуация на пожар хората да започнат да бягат само в една посока, а не към всички евакуационни изходи в обекта".Според хората, най-важното при възникване на инцидент, е да се запази самообладание. Проверките на заведенията ще продължат и след празниците.