НОВИНИ

Лиляна Павлова: Реалната цена на винетките трябва да е 145 лв

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в студиото на предаването "Още от деня".

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:09, 30.11.2015
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
лиляна павлова реалната цена винетките 145


Нормално е всяко повишение на цените води до недоволство, - каза Лиляна Павлова в отговор на въпроса на водещия Димитър Цонев за решението за по- скъпите винетки. По думите й цената от 97 лв не е реална, тя трябва да е 145 лв. Лиляна Павлова каза, че правителството не е приело тази цена, защото разбира социалната поносимост.

Министър Павлова поясни, че в другите държави всяка кола плаща 350 евро пътен данък за републиканските пътища извън таксата по магистралите.В нашата републиканска пътна мрежа има 25 хил. км пътища, които са безплатни.Освен това има 190 хиляди водачи инвалиди, които получават безплатни винетки.

Лиляна Павлова каза, че приходите от винетки при новата цена ще са 270 милиона. Тези пари отиват за зимно поддържане, за превантивен ремонт, за текущ ремонт, както и за запълване на дупки. Павлова допълни, че за периода от 2009 г. до сега правителството е инвестирало три милиарда лева за строителство на магистрали , както и за рехабилитация на пътища от първи, втори и трети клас на републиканската мрежа. От тези три милиарда лева едва 1.5 милиарда са от европейската солидарност, а другите милиард и половина са от държавния бюджет без таксите за винетки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасна къща в центъра на Варна
Опасна къща в центъра на Варна
Варненската библиотека по холандски проект
Варненската библиотека по холандски проект