НОВИНИ

Ограничения за движението през планинските проходи

Проходите „Върбишки”, „Златишки” и „Троянски” са затворени за всички превозни средства. През „Котленски”, „Твърдишки” и „Вратник” е забранено движението на МПС над 10 тона.

ограничения движението планинските проходи
bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 04.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

През прохода „Превала” всички МПС трябва да се движат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. През „Предела” е забранено движението на МПС над 12 тона. През „Печинско” всички МПС да се движат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета, през прохода „Рожен” - също.

През „Пампорово” всички МПС трябва да се движат с вериги, там е забранено движението на МПС над 3.5 тона, през „Дюлински” проход също е забранено движението на МПС над 3.5 тона. Товарните превозни средства трябва да се движат задължително с вериги през Обзорски проход.

Проходът „Шипка” е отворен за движение. Там е забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саудитска Арабия скъса дипломатическите отношения с Иран
Саудитска Арабия скъса дипломатическите отношения с Иран
Временно е преустановено пропускането на ТИР-ове през ГКПП Станке Лисичково
Временно е преустановено пропускането на ТИР-ове през ГКПП "Станке Лисичково"