НОВИНИ

Последно сбогом с Йордан Соколов

Днес се сбогувахме с Йордан Соколов - изключителен юрист, политик и демократ. Изпратихме една от знаковите фигури на първото десетилетие на прехода и емблематично лице на "Синята идея".

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:13, 28.02.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

редседател на 38-то народно събрание, определян като последния аристократ в политиката - така ще го запомнят повечето политици. Припомнят си, че той е бил начело при осъществяването на каузата да влезем в Европейския съюз и НАТО и днес в памет на Йордан Соколов казват, че няма как да не почитат човек положил основите на съвременната българска държавност.

Цецка Цачева, председател на НС: Длъжни сме и днес да работим за изграждането и съхраняването на държавността им, така както без светлини на прожектори, без гръмки фрази, но честно, почтено с дълбока вяра в утрешния добър ден за България работеше Йордан Соколов, поклон.

Огнян Герджиков, председател на 39-тото НС: На неговото място заставаха след 38-мия парламент. Един великолепен юрист, интелигентен мъж, така отстояващ принципите си отначало докрай, така че смятам това за една сериозна загуба.

Александър Йорданов, председател на 36-тото НС: Политик с принципи с категорична позиция, която дори понякога влизаше в противоречие с интересите на негови съпартийци.

Юнал Лютви, зам.-председател на 40-тото НС: Аристократ, професионалист, макар и опонент изключително коректен, малко са такива хора като него.

Цветан Цветанов: Един достоен човек, с висок морал и ще остави трайна диря в парламентарната история на България.

Екатерина Михайлова, съпартиец: Човек с тънко чувство за хумор, човек, който много държеше и на приятелите си, но на първо място на семейството.

Васил Гоцев, конституционалист: Най-близкия приятел идвам да изпратя. Ще го запомня с приятелството и добрините, които имаше и почтеността, която беше негова присъща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарците казаха не на депортирането на чужденци, нарушили закона
Швейцарците казаха "не" на депортирането на чужденци, нарушили закона
6 хиляди лева са свили крадците от супермаркета в Драгалевци
6 хиляди лева са свили крадците от супермаркета в Драгалевци