НОВИНИ

Музика от 14 анимации на Дисни - на живо тази вечер в НДК

Музика от 14 анимации на Дисни, съпроводена от прожекция на HD екран, ще прозвучи тази вечер в Зала 1 на НДК. В "Pixar in concert" ще чуем мелодии на едни от най-търсените холивудски композитори. Някои от партитурите обаче ще бъдат съчетани с елементи от българския фолклор.

Айше Сали
от Айше Сали
11:33, 28.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Музика от филми, отличени с "Оскар" ще ни пренесe в завладяващия свят на "Дисни". За публиката в зала 1 на НДК Максим Ешкенази и оркестърът на Класик ФМ са подготвили мелодии на Ранди Нюман, Майкъл Джакино и Патрик Дойл от емблематични анимации. "Играта на играчките", „Търсенето на Немо", и "Рататуй" са само част от тях, а за да се справи с не леката задача, от няколко дни диригентът се заема с нотите още в 6 сутринта.

Максим Ешкенази, диригент: "Tрудната работа е, първо: да се подготви оркестъра с този труден материал, което си е направо много трудно и второто е да го синхронизираме с големия екран".
;

Историята за непокорното и "Храброто сърце" на принцеса Мерида, която отказва да се омъжи по волята на своите родители, също е сред онези, които ще съпреживеем под въздействието на музиката. Звуците на келтска цигулка, арфа, флейта и гайда обаче ще бъде заместени от кавала и джура гайдата на ансамбъл "Филип Кутев". А за да изпее песента от "Играта на играчките" - You've got a friend in me", на сцената ще излезе едно от лицата на БНТ - Поли Генова.

Поли Генова: "Наистина музиката, на която всички ние ще имаме възможност да се насладим, е прекрасна".
Максим Ешкенази, диригент: "Приключенска, тъжна, любовна, весела, състезателна, летяща. Кажи го какво е, и го има в музиката".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките репортери на БНТ в търсене на мъжа на Баба Марта
Малките репортери на БНТ в търсене на мъжа на Баба Марта
Общински земи за пасища в Кюстендилско
Общински земи за пасища в Кюстендилско