НОВИНИ

Трактори на гръцките фермери се изтеглят от блокадата

Трактори от блокадата на гръцки фермери на ГКПП Кулата - Промахон са се оттеглили в посока Серес, съобщи репортерът ни Добрина Грачанлиева. Около 30 машини на Илинден - Ексохи също са се изтеглили от района на граничния пункт. И двата гранични пункта към момента са отворени за всички превозни средства.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
11:21, 28.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Вчера от Съюза на международните превозвачи обявиха, че поддържат заявеното намерение да отвърнат с реципрочни действия на блокадата на гръцките фермери, блокирали българо-гръцката граница. Това се посочва в съобщение на Съюза, изпратено до медиите.
Създадена е организация за контрапротест, в случай че гръцките фермери не премахнат блокадата най-късно до 9.00 часа в понеделник - 29 февруари. Ако срокът не бъде спазен, контраблокадата ще бъде факт от този ден и час, посочват от организацията.


;

Блокадата ще засегне единствено товарни автомобили и микробуси, натоварени с гръцка селскостопанска продукция. Тези превозни средства няма да бъдат допускани на територията на Република България, независимо дали нашата страна е дестинация на доставка или се извършва транзитно преминаване през територията ни.

Мерките ще бъдат прилагани на гранични пунктове ГКПП "Кулата" - "Промахон", ГКПП "Илинден" - Ексохи", ГКПП "Капитан Петко войвода" - "Ормениеон", ГКПП "Маказа" - "Нимфея", както и ГКПП "Гюешево", ГКПП "Логодаж" (по-рано и ГКПП Станке Лисичково) и ГКПП "Златарево".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 нюанса сиво обра Златните малинки
"50 нюанса сиво" обра "Златните малинки"
Намалява безработицата в област Варна
Намалява безработицата в област Варна