НОВИНИ

В. Радев: Комисията за Русия и Турция в НС ще проучи само политически въпроси

Парламентарната комисия, която трябва да проучи влияние на Русия и Турция върху вътрешната политиката у нас ще изработи критерии, по които ще каже дали има вмешателство във вътрешната ни политика. Евентуалното сформиране на такава комисия ще се занимава само с политическо вмешателство, няма да засяга икономика например. Това коментира Валентин Радев от ГЕРБ в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Именно Радев е предложен за председател на въпросната парламентарна комисия.

bnt avatar logo
от БНТ
09:53, 28.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Той заяви, че ако бъде създадена, парламентарната комисия ще събере информация и ще обявим резултати в доклад. Хората ще имат повече възможности да преценят истината, коментира Радев.

Съединените щати са стратегически партньор на България, с Турция сме в блок, но те не са в Европейския съюз. Така Радев отговори на въпрос защо САЩ не са включени в дейността на бъдещата комисия.

Вчера премиерът Борисов коментира по темата, че създаването на комисията няма да доведе до нищо добро за страната. Запитан за коментар на казаното от премиера, Валентин Радев заяви, че ще изпълнява това, което парламентът гласува и му възложи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки цивилни жертви при въздушни удари в Йемен
Десетки цивилни жертви при въздушни удари в Йемен
Ексклузивно пред БНТ: Проговори изнудваният от мнимите прокурори
Ексклузивно пред БНТ: Проговори изнудваният от мнимите прокурори