НОВИНИ

Млади учени се конкурираха в "Лаборатория за слава FameLab"

Не 5 минути слава, а 3. С точно толкова време разполагат младите учени, за да докажат тезата си в уникалния по рода си конкурс "Лаборатория за слава FameLab". Днес се проведе кастингът за 10-тото му издание. Целта е повече млади хора, отдадени на науката, да се научат да говорят за сериозните постижения на разбираем и атрактивен език.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
21:42, 27.02.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Не повече от 3 минути - това е времето, в което всеки участник трябва да разкаже за областта, в която работи. И разбира се, да отговори на трите правила на конкурса - съдържание, яснота и харизма.

Задачата на журито беше да от сее онези млади учени, чиято страст към науката може да зарази хора от най-различни възрасти и професии.

Любов Костова - директорът на Британския съвет за България: Когато ние чуем историите, които учените разказват от своята работа, разбираме защо искаме повече да ги слушаме, защо искаме да има повече наука и защо искаме нашите деца да започнат.

Финалистите ще преминат майсторски клас по комуникация на науката през април.Така ще се подготвят за националния финал през май по време на Фестивала на науката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама младежи в ареста след бой на пътя във Варна
Двама младежи в ареста след бой на пътя във Варна
Проф. Чуков: Сирийската криза много отдавна е дуалистично управляема
Проф. Чуков: Сирийската криза много отдавна е дуалистично управляема