НОВИНИ

АРТ ЩРИХИ С ГАЛЯ КРАЙЧОВСКА

На добрия актьор му трябва само една електрическа крушка”, казваше големият български режисьор Крикор Азарян. На 14 март щеше да навърши 82 години. В негова памет учениците му подготвят спектакъла "Азарян и електрическата крушка".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:58, 12.03.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Един от любимите му ученици - Камен Донев застава на режисьорския пулт в театър "Азарян" в НДК. Идеята е взаимствана от безценните разговори с учителя. Ще се потопим в онази магическа атмосфера, която само Коко Азарян можеше да завихря и казваше - “На сцената се мисли и действа, а чувствата идват сами – стига да имаш душа на артист”.

Сцената е в сигурни ръце. Младите сценографи дават сериозна заявка за интересни театрални решения - от костюми и декори, до 3D проекти.

Добър повод за режисьори и продуценти да надникнат в изложбата на студенти от Художествената академия, в галерия "Дебют". 100 художници от цял свят работят от две години по биографичен филм за Ван Гог. Идеята е на полския художник и режисьор Дорота Кобиела, а поводът писмо от прочутия холандски художник до брат му, в което пише, че може да говори само чрез картините си. 120 картини и 800 писма са в основата на филма "Да обичаш Винсент". След заснемане на сцените с актьори, кадрите се изпращат на художниците, които ги адаптират в стила Ван Гог.

И Португалия ни се представя, поне с архитектурните си творения. Изложбата в Музея на София представя няколко поколения архитекти, които налагат така наречения "Критичен регионализъм".

И още погледи към южните посоки, но с музика.

Калин Вельов и бразилската певица Жулия Мартинс направиха ремикс на "Фантазия". Песента е специален поздрав за женския месец март. Версията е в ритъма на модерния за латино територията любовен танц зук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Париж започна срещата на левите лидери, организирана от Станишев
В Париж започна срещата на левите лидери, организирана от Станишев
Плюс това: Европейски пазарлъци
"Плюс това": Европейски пазарлъци