НОВИНИ

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Жълт код е обявен за цялата страна заради очаквани силни ветрове. Според прогнозите поривите на вятъра може да достигнат средна скорост 14-19 м/сек.

жълт код силен вятър цялата страна
bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 20.04.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В областите в на север от Стара планина - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна и Шумен, както и за районите на София-град и София-област се очакват и интензивни краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Възможно е количествата дъжд да достигнат до 20-30 л/кв.м.

Освен това температурите значително ще се понижат, предупреждават синоптиците, като минималните ще са между 9 и 14 градуса, а максималните от 13-15 градуса в Североизточна до 19-22 градуса на места в Южна България.

Във връзка с обявения жълт код за силен вятър от Столична община напомнят на гражданите да отстранят от прозорците и балконите си недобре закрепени предмети и да бъдат внимателни при предвижването си на открито. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на Столична община.

Собствениците на строителни фирми да проверят състоянието на огради и строителните скелета и да предприемат действия за тяхното обезопасяване при необходимост. Фирмите, собственици на билбордове и рекламно-информационни елементи, трябва да проверят обектите си, посочват от общината.

Към момента екипи на звеното за аварийно-спасителни дейности към СО са се отзовали на два сигнала - единият за наклонено дърво, а другият за билборд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д. Добрев: България ще стане енергийно независима, ако се открият газови залежи
Д. Добрев: България ще стане енергийно независима, ако се открият газови залежи
Най-малко 7 са жертвите при наводненията в щата Тексас
Най-малко 7 са жертвите при наводненията в щата Тексас