НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Тайнството на „Възвишение", "Summertime” в галерия „Париж, кино за пътешественици, "Слава" със световна премиера в Локарно.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:02, 30.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Надникнахме в тайнството на „Възвишение” - филма на режисьора Виктор Божинов, по романа на Милен Русков. От екипа показаха снимка с призив - Познайте сцената!. После открехнаха вратичката към снимачния процес.

----- „Summertime” в галерия „Париж”. Както насочва заглавието, лятно време се живее по-лесно. Сред картините е още по-приятно и прохладно.Освен познатите автори, галерията представя и нови имена. Изложбата продължва до 15 септември, може да я видите и в мрежата.
-----Кино пътешествие започва в G8 и Евросинема. Първата спирка е на Острова на свободата, с екклузивната прожекция на филма "Куба - Отечество или смърт!”.

-----След като показаха кино "Урок", Кристина Грозева и Петър Вълчанов заснеха „Слава”. Филмът ще направи световната си премиера в Локарно. Прочутият фестивал започва на 3 август.

Ако правите връзка с часовниците „Слава”, произведени в екс СССР, съвсем не е случайно, защото има връзка със сюжетната линия. Тя е вдъхновена от истински случай, като при „Урок” - историята за кантонера, който намира на релсите куп пари и ги предава на полицията. Какво обаче следва? Намесват се властна PR -ка и други актуални герои. Маргита Гошева и Стефан Денолюбов и тук преплитат шпаги, но с разменени позиции. Откровения, морални послания, усмивки и провокации - „Слава” вече заявява позиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забавеното излъчване на кандидати за президент отваря поле за популистки тези
Забавеното излъчване на кандидати за президент отваря поле за популистки тези
Градински базар на изкуствата в София
Градински базар на изкуствата в София