НОВИНИ

Детската градина “Слънчо” пак работи

Детската градина “Слънчо”, в която пламна инфекция сред децата, днес отново отвори врати след пълна дезинфекция. Само едно дете обаче беше прието в градината.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
21:20, 29.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Доротея Николова повела дъщеря си към градината, след като видяла по телевизията директорът на Регионалната здравна инспекция във Варна да уверява родителите, че децата, които не са били контактни, след строг филтър ще бъдат приемани в градината без чревни изследвания или бележка от джипито. Въпреки това се наложило да посети личния лекар, тъй като на входа приемали децата само с медицинска бележка.

Доротея Николова: "Приеха го лесно, след като аз отидох при джипито да взема бележка. Имаше още двама или трима родители с деца, които, когато се върнахме с документа от личния лекар, като се върнах от джипито, ми казаха, че просто са се отказали."

Припомняме ви, че вчера 18 деца от детска градина “Слънчо” останаха под лекарско наблюдение, след като близо 30 бяха прегледани със съмнение за хранително натравяне. В инфекциозната клиника за последното денонощие са били прегледани още 8 деца и две от тях са били хоспитализирани. Състоянието на всички вече се подобрява - те са без температура, повръщане и разстройство и до понеделник ще бъдат изписани, уверяват лекарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха двама заподозрени за тероризъм във влак в Южна Франция
Арестуваха двама заподозрени за тероризъм във влак в Южна Франция
Европейската полиция арестувала 14 от най-издирваните престъпници
Европейската полиция арестувала 14 от най-издирваните престъпници