НОВИНИ

18-годишен варненец създаде социална мрежа

18-годишният варненец Янчо Краев създаде нова социална мрежа за българи. Младежът разработва продукта само за два месеца с помощта на свой приятел програмист. Идеята на Янчо е да сплотява хората чрез продукта, който е създал. Социалната мрежа е активна от няколко дни, но вече има регистрирани повече от 300 потребители.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
21:02, 29.07.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Името на социалната мрежа е Buddy, което преведено означава Приятелче. Създателят Янчо Краев иска неговата социална мрежа да се различава от останалите с начина, по който се предлага продуктът на отделния потребител. Затова решава, че в Бъди няма да има бутон „Харесвам“.

Янчо Краев: "Ние го махнахме, защото смятаме, че е по-добре хората да се изразяват писмено, отколкото с някакакъв бутон."

В "Buddy" потребителите могат да споделят информация чрез функциите „Коя книга прочете последно?“ и „Каква забележителност посети последно?“. Могат да споделят със своите приятели също снимки и видео и да се поздравяват с песни. Янчо твърди, че това е единствената социална мрежа, която работи върху програми за социализиране на хората. Идеята е хората да се събират на живо, а не само пред компютъра.

Янчо Краев: "Единственото нещо, което не остарява, е връзката между хората. С годините тя става все по-силна, това искат хората - по-истинска връзка, и затова сме направили "Buddy".

Мечтата на младия специалист е да разработи и разшири социалната мрежа и да събере 1 милион потребители. За бъдещето си не мисли, защото, според неговите думи, то идва прекалено бързо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската полиция арестувала 14 от най-издирваните престъпници
Европейската полиция арестувала 14 от най-издирваните престъпници
Горският пожар край Ардино изпепели над 1000 декара гора
Горският пожар край Ардино изпепели над 1000 декара гора