НОВИНИ

Полицаят, обвинен в убийството на родителите си, остава в ареста

Полицаят Венцислав Караджов остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд. Караджов е обвинен в убийството на родителите си в къщата им в квартал "Смирненски". Днес той настояваше съдът да промени мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
19:50, 29.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Караджов призна че отношенията му с родителите са били обтегнати. Разполагал с няколко видеоклипа, на които се виждало как майка му и баща го заплашват и обиждат. До момента оръжието, с което е извършено убийството, не е намерено.

Венцислав Караджов: "С убийството, за което става въпрос, нямам нищо общо и действително ми го приписват, за да могат да се отърват от мене най-вече като служител на МВР, защото съм много неудобен. Само ще спомена, че съм работел срещу много големи фирми, които са известни в цяла България, и са злоупотребявали с много милиони евро."
Зоя Тошкова - адвокат: "Едното касае еврофондове за изграждане на електростанция, това е водна електроцентрала, не знам, нещо, свързано с производство на ток."

Прокурорът заяви, че има реална опасност, ако Караджов излезе на свобода, да се укрие, а това, че е полицай, не го прави по-малко опасен. Той прочете разпити на колеги на Караджов, които го описват като арогантен, експанзивен и нагъл. Преди години негов колега си спомня как Караджов му предлагал да спират коли и да взимат пари от шофьорите, а друг казал, че полицаят закрилял проститутки. Караджов обаче отрече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идеи за весело прекарване на почивните дни
Идеи за весело прекарване на почивните дни
Сляп маратонец бяга с помощта на мобилно приложение
Сляп маратонец бяга с помощта на мобилно приложение