НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Новият сезон вече е на линия, с интересни герои и сюжети.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
19:10, 17.09.2016
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Народният театър започва есенната програма с нов директор - актьорът Мариус Донкин. Обещава да върне на родна сцена режисьори като Иван Пантелеев и Галин Стоев. И опроверга слуховете, че ще в трупата ще има уволнения.

*****13000 знамена ще се появят в Южния парк в София. Те са изработени от гигантския флаг от Рожен. Емоцията сега се пренася в столицата с "Дни на българския фолклор", които започват в Деня на независимостта Над 200 гайдари, ще се включат във фолклорното пътешествие, а всяка вечер домакин ще бъде един от топ ансамблите ни. Демонстрации на занаяти и музейни експонати могат да наблюдават по-любопитните, а за най-малките има специална интерактивна работилница.

*****Може ли скулптурата да бъде зрител? Или пък да променя средата , в която се
намира? Интересни въпроси и отговори в изложбата "Опити" в галерия
"Васка Емануилова" и парка "Заимов". Кураторът Петер Цанев завихря експеримента с група студенти по скулптура и архитектура, с активното
участие на обектите.

*****И испанското кино се вглежда с усмивка в света на модата. Мацки параноички на Педро дел Санто излиза на българския екран. Режисьорът е и водещ истински адвокат и експерт по патентите, така че гледната точка е доста интересна.

*****Фестивалът Бърнинг мен почете легендарния Дейвид Бауи. Негови композиции огласиха арт територията на пустинята Невада, където всяка година се събират хиляди участници. Именно там беше разпръснат и праха на незабравимия Бауи. На 21 октомври ще излезе специален албум с последните му три композиции и запис от мюзикъла "Lazarus".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите след срещата в Братислава: ЕС трябва да се защити и продължи
Лидерите след срещата в Братислава: ЕС трябва да се защити и продължи
Бойко Борисов коментира изказването на Карадайъ за Доган
Бойко Борисов коментира изказването на Карадайъ за Доган