НОВИНИ

7 от пострадалите при катастрофата в Македония остават в "Пирогов"

7 от пострадалите учители при катастрофа на български автобус в Македония остават под лекарско наблюдение в "Пирогов". Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена.

bnt avatar logo
от Елица Иванова
12:27, 04.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

ТИР, навлязъл в насрещната лента за движение е станал причина за катастрофата с българи в Македония, разказа шофьорът на автобуса Любомир Лазаров /38 г./ от дупнишкото с. Слатино. Той е шофирал автобуса на дупнишката фирма "Мегатранс", който се преобърна в дере на 2 февруари по пътя между Ранковци и Крива паланка в Македония. По думите му, инцидентът е бил предизвикан, след като срещу него от насрещната лента за движение навлязъл ТИР частично в неговото платно.

"Това е тесен участък. Имах чувството, че се разминавам с него на няколко пръста разстояние. Инстинктивно завих в дясно. В този момент задната част на автобуса пропадна в канавката. Опитах да го изкарам отново на платното, но автобуса тръгна надолу", разказа Лазаров.

След като изпуснал управлението, автобусът се преобърнал в дерето. Шофьорът на автобуса е категоричен, че той е бил в изправност. Лазаров каза още, че познава добре пътя, защото е минавал от там стотици пъти. Собственикът на дупнишката фирма "Мегатранс" Кирил Илков днес не беше в офиса на фирмата си в с. Червен брег, община Дупница. Негови колеги казаха, че спешно е заминал за Крива паланка, по повод инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армин ван Бюрен сбъдва мечти
Армин ван Бюрен сбъдва мечти
Укрепват свлачището на спирка Кипарис
Укрепват свлачището на спирка "Кипарис"