НОВИНИ

7 000 сирийци ще получат турско гражданство

Турско гражданство ще бъде предоставено на 7000 сирийци след месеци работа по въпроса, съобщи в. "Хюриет дейли нюз". Преди две седмици е завършила подготвителната работа по въпроса и сега остава кабинетът да одобри заповедта.

bnt avatar logo
от БТА
16:11, 09.07.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
000 сирийци получат турско гражданство

Управляващата Партия на справедливоста и развитието (ПСР) състави през последните две години списък на високо квалифицирани сирийци, които няма да представляват проблем за сигурността. Първоначалният списък ще бъде обявен, след като приключи подписването.

Представители на правителството, казваха първоначално, че броят на сирийците, които ще станат турски граждани, е бил определен на 10 000 души, а общият им брой постепенно ще достигне 30 000. Приоритет е бил даден на образованите сирийци, като списъкът след това е бил изпратен на националната разузнавателна агенция МИТ и полицията, за да бъде прегледан по отношение на националната сигурност, обществената сигурност и криминалните досиета. Одобрените от разузнаването и полицията сирийци са били оставени в списъка, пише "Хюриет дейли нюз".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп: Време е да работим конструктивно с Русия
Тръмп: Време е да работим конструктивно с Русия
Премиерът на Ирак обяви освобождаването на Мосул
Премиерът на Ирак обяви освобождаването на Мосул