НОВИНИ

Мода за домашни любимци

Модните тенденции вече се следват и в света на животните. Стилни, практични и топли облекла за този сезон ни предлагат дизайнерите на кучешки дрешки. Ако искате вашият домашен любимец да събира погледите с уникална визия, може да почерпите идеи от следващия репортаж.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
08:37, 26.12.2016
Чете се за: 01:27 мин.
Още

Домашните любимци могат лесно да се превърнат във фешън икони с дрешки и аксесоари последен писък на модата. Идеята е на сестрите Цветелина и Христина Василеви.

Цветелина Василева:
Идеята е изцяло водена от любовта ни към домашните любимци разбира се, защото както аз, така и сестра ми имаме животинки и ги обичаме страшно много!

За всеки сезон те са създали подходящи одежди - шлиферчета и дъждобрани за пролетните и есенни дъждове, плътни дрешки за ветровете. Топли, подплатени гащеризони и якета за студа през зимата. Летни потничета и рокли за дългите летни вечери.

Цветелина Василева:
Водещ фактор при дизайна на кучешката дреха - на първо място е удобството на кучето. То не трябва да се чувства по никакъв начин затормозено, стегнато отнякъде, трябва да има свобода на движението.Тази година залагаме предимно на якенца, които са тип пухенка като ето този модел.Той е подплатен с топъл полар, който мога да ви покажа, топъл полар и вата. Има големи дупчици за лапичките, които са много удобни, защото не се създава дискомфорт, ако дрехата е плътно прилепнала като при човек! Заложили сме на актуалните цветове, които се носят и при хората.

За официални събития, рождени дни или тематични партита може да се поръчат специални облекла: Рокли, костюми, ризи и дори смокинг!

Цветелина Василева:
Официалните рокли, които са за кученцата много се доближават до дрехите, които носим ние жените.
Един от нашите по-взискателни клиенти е стилистът Валентин Кулагин с неговата Барби, която има доста високи изисквания към своя аутфит, тъй като те се появяват на различни събития и той има по-ексцентрична визия.

Освен красиви, дрехите за четириногите ни приятели могат да бъдат и много практични.

Цветелина Василева:
Ние обличаме доста големи кучета като питбули, ротвайлери, догове и т.н., като това е просто удобство за техния стопанин, когато се прибере вкъщи не е необходимо да къпе цялото куче, защото за всички е ясно, че времето е много ценен ресурс, а така го спестяват. Кучетата се въргалят, тичат и обичат да имат свобода, когато са навън.

Разбира се, освен подходящо облекло, любимите ни животни се нуждаят преди всичко от много внимание и ежедневни грижи.

Цветелина Василева:
На първо място е хигиената и здравословното състояние на домашния любимец.Трябва да има редовните обезпаразитявания, почистване на зъбен камък, рязане на нокти, ресане редовно на козината.
Цветелина Василева: Предстоящите празници са много добър повод човек да се погрижи за своето куче и да му вземе един хубав тоалет и да се почувства добре и той и кученцето!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българска художничка рисува картини с червило
Българска художничка рисува картини с червило
Тръмп ще отмени до 70 на сто от указите на Обама след като встъпи в длъжност
Тръмп ще отмени до 70 на сто от указите на Обама след като встъпи в длъжност