НОВИНИ

ГЕРБ представи предизборната си програма

ГЕРБ представиха управленската си програма. Ако спечелят изборите, те обещават минималната работна заплата да достигне 650 лева, а средната - 1500. От партията предвиждат и въвеждане на доброволна военна служба. Програмата не загърбва нито една от сферите, където ГЕРБ са постигнали резултати, а надгражда постигнатото. Лидерът на партията Бойко Борисов прогнозира, че политическата конфигурация на вота може да направи невъзможно съставянето на правителство.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:00, 03.02.2017
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

Суров реализъм - това твърдят от ГЕРБ, че са заложили в новата си управленска програма. И смятат, че всичко в нея може да бъде изпълнено. Обещават запазване на плоския данък и увеличаване на доходите в зависимост от ръста на икономиката.

Владислав Горанов - ГЕРБ: Устойчиво, без популизъм, без да се очакват чудеса. Можем да очакваме постигане на минимална работна заплата от 650 лева, без това да създава натиск върху заетостта, а реално е да се очаква 1500 лева средна работна заплата.

В социалната политика се предлага засилено подпомагане на семейства с до 3 деца. Основен приоритет на ГЕРБ ще бъде образованието. От партията ще работят за намаляване на неграмотността и агресията сред децата, и ще инвестират в учителите.

Йорданка Фандъкова - зам.-председател на ГЕРБ: Има възможност за двойно увеличение на учителските заплати в рамките на 4-годишния период.
Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Хората знаят, че това, което обещаем, то става. Ние искаме да кажем, че като воини, като спартанци и малко еърбъс, европейци, стоим на своите постове, това можем. Волята на народа, каквото изберат. Знам цената да има експлозия колко си готин, предложена ми е, не съм я приел.
Томислав Дончев - ГЕРБ: Днес на политическия пазар се предлагат много стоки менте, затова повече от всякога ни е необходим серум против сладката отрова на популизма.

В сферата на отбраната ГЕРБ предлагат въвеждане на доброволна военна служба и задължително военно обучение в гимназията и университета. Тази идея обаче не означавала намек за бъдеща коалиция с Обединените патриоти.

Томислав Дончев - ГЕРБ: Много младежи и девойки са склонни в рамките на няколко месеца да получат военно обучение.
Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Това по-старото поколение е подготвено, дрехите са ни, кубинките в гардероба. Моята мечта като ученик беше да марширувам по плаца. Сега си се чудя на акъла как съм могъл да го искам това.
;

От партията предвиждат мерки за бързо правосъдие. Ще продължат и борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Екатерина Захариева - ГЕРБ : Ще предложим отпадане на имунитета на народните представители.

Борисов днес коментира и хипотезата ако съдът признае законността на проведения референдума.

Бойко Борисов - председател на ГЕРБ: Следващото Народно събрание трябва да се събере, да промени избирателния закон и да се разпусне и отново да се проведат избори.

От ГЕРБ заявиха, че подкрепят машинното гласуване, но препоръчват купуване на машините, а не наемането им, защо така постоянно ще бъдат харчени милиони при провеждане на следващи избори. Борисов прогнозира, че формациите в следващия парламент могат да не успеят да съставят правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодатели осигуряват работа на млади хора
Работодатели осигуряват работа на млади хора
Здравният министър ще отмени приема в болница с пръстов отпечатък
Здравният министър ще отмени приема в болница с пръстов отпечатък