НОВИНИ

Екстрадират в Гърция наши телефонни измамници от Ветово и Горна Оряховица

След решение на Апелативния съд във Велико Търново 7 български телефонни измамници трябва да бъдат екстрадирани в най-кратък срок в Гърция. Част от тях са от град Ветово, русенско, останалите са от Горна Оряховица.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Виолета Никифорова
17:04, 03.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Мъжете са обявени за международно издирване и ще бъдат предадени на гръцките власти след издадена европейска заповед за арест. Очаква ги до 10 години затвор.

Още през ноември в новините на БНТ 2 ви разказахме, че телефонните измамници от град Ветово стават все по-дръзки и изобретателни. Тогава стана ясно, че те не подбират средствата и дори заплашват с убийство. Такъв беше и случаят с възрастната русенка Тереза Бейкова.

Тереза Бейкова
Като чух думата „блокада” – се уплаших. Викат: "Ще те пребием и ще ти извадим бъбреците, ще влезем вътре и всичко ще обърнем".”

Още тогава стана ясно, че русенската полиция работи по събирането на доказателства и за серия от телефонни измами, вършени от престъпниците от Ветово и на територията на Солун в Гърция. В хода на разследването беше установено, че те са излъгали по телефона множество гръцки граждани от май до юни 2016-а година. Обвинението срещу тях в южната ни съседка е за създаване и включване в престъпна организация през 2015 година и за извършване на престъпления.

Русенката Тереза Бейкова успя да се измъкне от примката на измамниците, благодарение на таксиметров шофьор, който и помогна да се свърже с полицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров пристигна в София с Никол Шерцингер
Григор Димитров пристигна в София с Никол Шерцингер
АБВ и Движение 21 в коалиция за изборите
АБВ и "Движение 21" в коалиция за изборите