НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"Кой е по-жив днес - Ганьо или Алеко? Алеко ли се усмихва - добър с надежда? Или Ганьо - самодоволно суче мустак?“

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:05, 08.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Отговорите търсят в спектакъла „Щастливеца”, посветен на шестте десетилетия на Сатирата. Калин Врачански е Щастливеца. Героите, под режисурата на Здравко Митков се питат "Алеко ли се усмихва - добър и с надежда? Или Ганьо - самодоволно суче мустак?“

Боб Дилън най-после си взе Нобела. 75 годишният музикант имаше планиран концерт в Стокхолм още преди да разбере за наградата. Така три месеца след официалната церемония получи отличието за литература присъдено за първи път на текстописец Мотивироката е "заради това, че създаде нови поетични изрази в рамките на голямата американска песенна традиция.“ Дилън изненадва и с нов албум. “Triplicate”, с 30 нови версии на американски стандарти и класически хитове. Това е първият троен албум в кариерата на Боб Дилън.

Италия през погледа на художниците. 103-ма автори разказват за Ботуша с творби от средата на миналия век до днес. Те са част от прочути колекции и трудно могат да бъдат видени на едно място. "Вива Италия" се разпростира в залита на Софийската градска галерия.
БОНД, не Джеймс, а виртуозният квартет ще ни омайва с пролетен концерт. С тях пристига и звездно сопрано - Ли Ли. Симпатичната британка с китайски произход потвърди новината чрез фейсбук страницата си. През последните няколко години тя стана изключително популярна със соловите си изпълнения на мащабни спортни форуми, с ролите на Чо-Чо Сан , Лиу и Розина от прочутите опери, както и с Коледния си сингъл с легендата Кристофър Лий. Най-успешният струнен квартет и Ли Ли ще стъпят на 19 април в НДК, после ще радват феновете във Варна и Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайският президент посети Аляска
Китайският президент посети Аляска
Астрономическата обсерватория във Варна се готви за летния сезон
Астрономическата обсерватория във Варна се готви за летния сезон