НОВИНИ

Театралите от "Феникс" със зов за помощ

Единствената формация в България "Феникс", в която на една сцена, рамо до рамо, се изявяват хора със и без увреждания, тази година е изправена пред голяма трудност - актьорите не могат да пътуват до фестивалите, на които са поканени. Причината е в липсата на специализиран транспорт, с който да се придвижват до градовете - домакини.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
07:45, 07.04.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Вече 15 години на сцена „Фениксите“ показват, че могат да работят заедно, обединени от голямата любов на живота им – театъра.

Иван Цветанов – театрална формация „Феникс“: Научихме се да отстояваме себе си, да доказваме на хората, че хората с увреждания също могат да са рамо до рамо до тях и достойно да играят на сцената.

Единствената формация от хора със и без увреждания е поставяла десетки спектакли. „Фениксите“ успяват да спечелят не само награди, но и сърцата на много почитатели и приятели. Нямат възможност обаче да стигнат до всички фестивали, за които имат покана, тъй като не разполагат със специализиран транспорт за хора с увреждания.

Иван Цветанов – театрална формация „Феникс“: За това се обръщаме с призив хора, които имат примерно транспортни фирми и желаят да ни помогнат да ни придвижат до съответния град, ще бъдем много благодарни!

Формацията вече има покани за участия в осем фестивала в страната.

Пламена Янкова - театрална формация „Феникс“: Точно в събота ние трябва да пътуваме за Пазарджик и наистина това за нас е голям проблем, защото ние все още не знаем как ще стигнем до Пазарджик.

Актьорите се надяват, благодарение на добри хора, да продължат да радват своите почитатели не само във Варна, но и в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горан Брегович и Биело Дугме в София
Горан Брегович и "Биело Дугме" в София
От нашите пратеници: 8 души са задържани за атенатата в Санкт Петербург
От нашите пратеници: 8 души са задържани за атенатата в Санкт Петербург