НОВИНИ

8-годишно момиче се нуждае от 50 000 евро за животоспасяваща операция

Осемгодишната Таня Сурчева от Бургас се нуждае от спешна операция, за да бъде спасен животът й. Цената само за операцията и престоя в клиниката в Хановер е 50 000 евро. Това не включва престоя на родител, останалите режийни разходи, както и последващото лечение.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
07:42, 07.04.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Животът на семейството се преобръща след катастрофа, когато автомобил се врязва в тяхната кола, докато пътуват за детски турнир по тенис.

Славена Сурчева - майка: Най-много ударът беше понесен от страната на детето, колата беше смачкана, предполагам, че доста се е изплашила, много пищя, имаше избит зъб, контузия на крака, доста голям стрес беше за нея катастрофата, доста време след това изобщо не даваше да споменаваме за случилото се.

Два месеца след това преглед при очен лекар установява намалено зрение на едното око, а половин година след проведеното лечение лекарите установяват тумор в главичката на 8-годишната Таня, която го нарича "моят проблем".

Таня Сурчева: Умаляват ми краката, трудно ми е да решавам задачи и да пиша. Не искам да си лежа в леглото и да не излизам, а пък искам да излизам с моите приятели и да рисувам. Също и тенисът ми харесва. Много ми харесват ударите и как се играе. Имам една купа за трето място и един медал.

И иска да стане тенисистка като майка си като порасне. Неврохирурзи от клиника в Хановер са категорични, че това е възможно. Цената на живота на Таня е 100 хил. лв. Парите трябва да бъдат събрани най-късно до края на април, защото операцията е в категория "спешни". На 19 април в Бургас ще бъде проведен благотворителен концерт за набиране на средства за Таня Сурчева. Вече има и набирателна банкова сметка на нейно име.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Боряна Холевич: Реформа в ТЕЛК трябва да има
Д-р Боряна Холевич: Реформа в ТЕЛК трябва да има
Сметка за ток при свален електромер?
Сметка за ток при свален електромер?