НОВИНИ

800 пенсионери в Бургас получават порция калкан за обяд

Рибният деликатес е осигурен от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, която иззе близо 400 килограма от скъпата риба от бракониери. В петък Социалният патронаж в морския град ще приготви калкана за обяда на възрастните хора.

bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 20.06.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас


С пенсия от 200 лева 84-годишната Елена Стефанова не може да си позволи да си купи цаца, а камо ли калкан. За последно възрастната жена казва, че е яла калкан преди 70 години.

Елена Стефанова: Как да купя калкан? Яде ми се . Едно време баща ми само тази риба купуваше, но сега не мога вече.

В менюто за петък всички пенсионери от Бургас, които ползват услугите на Социалния патронаж в градаq ще опитат от деликатесната риба.

Лилия Димитрова, управител на Социалния патронаж в Бургас: Това е една много хубава риба, но трудно достъпна за всеки потребител. Калканът ще бъде изпържен с гарнитура пресни картофи с парче лимон, въобще както си върви гарнитура за риба.

Рибата била уловена с двойни хрилни мрежи, от кораб, излязъл без разрешение. Инспекторите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са конфискували калкана и мрежите.

Галин Николов, изп. Директор на ИАРА- Бургас: Надявам се хората да са доволни и да опитат една хубава риба. За съжаление това е 400 кг, които ще отрежем от квотата, а хората които са извършили нарушението в следващите 2 години няма да могат да изпълняват риболов в Черно море.

Освен с отнети права за риболов собственикът на кораба ще получи и солидна парична глоба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С патрули, камери и кучета пазят черешите в Кюстендилско
С патрули, камери и кучета пазят черешите в Кюстендилско
В Киев избухнаха сблъсъци между полицаи и ветарани от войната в Афганистан
В Киев избухнаха сблъсъци между полицаи и ветарани от войната в Афганистан