НОВИНИ

Екатерина Захариева: Нямаше напрежение в Брюксел към Патриотите

В Брюксел Екатерина Захариева е провела среща с много европейски лидери и е разговаряла по различни теми с тях. Обсъдила е и положението в България, но не е усетила да има напрежение към Обединени патриоти. Това заяви в "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 18.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: По-скоро поздравиха премиера Борисов за поредната победа на изборите. Пожелаха му успешен мандат. Радват се и са щастливи, защото в негово лице и в ГЕРБ виждат убеденост, че се спазва политиката по отношение на България, която е за силна, стабилна, обединена Европа, за силен глас и стабилна България.

Относно нацистките поздрави тя коментира, че са неприемлиеви.

Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи: Неприятна ситуация, неприемливи са по какъвто и да е повод. Българското общество е чувствително, още повече, че ние се гордеем, че България е единствената държава, която е спасила всичките си евреи. Аз съм убедена, че почитта, която имат към българския народ ще се запази за в бъдеще. Фактът е, че премиерът Борисов реагира веднага, фактът, че имаше подадена оставка от зам.-министър и освобождаване днес на директор на Министерството на отбраната. Не е приятна ситуации, но съм убедена, че не би довела до влошаване на отношенията между държавите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха офертите за концесия на летище Пловдив
Отвориха офертите за концесия на летище "Пловдив"
Вълчан Петров на 70: „Душата ми в храма”
Вълчан Петров на 70: „Душата ми в храма”