НОВИНИ

Радев към синдикатите: "Борете се за по-високи доходи, но нека го правим заедно"

Ръководството на МВР и полицейските синдикати се споразумяха до утре синдикалните организации да представят становищата си по промени в Наредбата за размера за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите. На днешния Съвет за социално партньорство вътрешният министър Валентин Радев се обърна към синдикатите с думите: "Борете се за по-високи доходи, но нека го правим заедно".

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:48, 25.07.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Министър Валентин Радев коментира след днешния съвет за социално партньорство, че има спестени 8 млн. лева и ръководството на ведомството предлага на синдикатите 2 пъти в годината част от служителите в МВР - тези, които са "на терен", да получават допълнително по 145 лева.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Това са полицаите на пътя, това са жандармеристите, гранична полиция и пожарникарите. Тоест да насочим, да им дадем знак на тези хора, тъй като говорят и синдикатите, чували сте ги тях, и аз го виждам това, че заплатите на хората "на терен" не са достатъчно високи, малък знак да им дадем, че разбираме това, ще работим натам и за увеличение на заплати, и за каквото трябва, но в момента знакът да го насочим. И ги питахме и те казаха - да.

Синдикатите се ангажираха до утре да изпратят писмени становища за това предложение. Шефът на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов коментира, че щафетата на протестите ще продължи, ако не бъдат удовлетворени всичките им искания.

Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР: До момента е изпълнено наистина много бързо, буквално светкавично, една част от второто ни искане - допълнение към Закона за МВР, съгласно което служителите, които с години не са получавали униформено облекло, получават негова парична равностойност.

Председателят на Съвета за социално партньорство заместник-министър Стефан Балабанов увери, че в складовете са доставени заявените от съответните дирекции униформи, и за ръководството на вътрешното министерство е важно да получат знак, че вървят в правилната посока.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна купи 20 гнезда с оси за биологична борба с цикадите
Община Варна купи 20 гнезда с оси за биологична борба с цикадите
Новият филм от поредицата за Джеймс Бонд ще излезе през 2019 г.
Новият филм от поредицата за Джеймс Бонд ще излезе през 2019 г.