НОВИНИ

"Гласът на града": Директорът на Пловдивската опера доц. Нина Найденова

В рубриката ни „Гласът на града“ ще ви срещнем с директора на Пловдивската опера доцент Нина Найденова. Само преди дни музикантите посветиха премиерния си спектакъл „Травиата“ на годишнината на БНТ 2 заради ползотворното партньорство с телевизията. Според директора на Пловдивската опера и зрителите печелят от това, че БНТ2 отразява различните аспекти на живота в отделните региони на страната.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Галена Паскова
19:21, 21.10.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Само за няколко години доцент Найденова и екипът й изведоха операта в Пловдив до едно от първите места сред музикалните институции в страната. Наскоро Нина Найденова отново спечели конкурса за директор и ще ръководи музикантите и втори мандат. Според нея, за постиженията на операта принос има и телевизионният ефир, чрез който музикалното послание достига до по-широк кръг публика.

Доц. Нина Найденова - директор на Държавната опера в Пловдив: „Благодарение на БНТ 2, на сътрудничеството, на партньорството три години насам ние вече сме изключително популярни, не само в предела на нашия град, но и в страната.“

Според директора на операта различните региони имат своите специфики и нужда от публичен имидж, за да се развиват. A Пловдив, който се слави със своя артистизъм и културен живот, също разчита на многостранната роля на телевизията.

Доц. Нина Найденова - директор на Държавната опера в Пловдив: „Многостранна и в никакъв случай не еднопосочна. Това, което ние като партньори усещаме, е първо ангажираността с всичко онова, което се случва при нас - не само като културен процес, но и като социален статут.“

Това, категорична е Нина Найденова, няма как да се случи без адекватното планиране и отразяване на музикалния репертоар на операта в различните предавания на телевизията.

Доц. Нина Найденова - директор на Държавната опера в Пловдив: „Тези включвания, поддържат този пулс жив, истински, за онова, което е реално и се случва наистина сега, не в минало време.“

Потвърждение за това е и документалната поредица на телевизията „На опера с БНТ 2“, за която музикантите от Пловдив получават многобройни поздравления.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ректори на висши училища наложиха мораториум върху разрастването на университети
Ректори на висши училища наложиха мораториум върху разрастването на университети
Министър Петкова инспектира оборудването на АЕЦ „Белене“ от Русия
Министър Петкова инспектира оборудването на АЕЦ „Белене“ от Русия