НОВИНИ

90 русенци ще пътуват до София и Раковски за визитата на папа Франциск

Католическата общност в Русе с вълнение очаква посещението на папа Франциск в България. От църквата "Свети Павел от Кръста" организират пътуването на 90 души до София и Раковски, където ще бъде апостолическата визита на Светия отец в началото на май.

bnt avatar logo
от Венета Николова
20:54, 01.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Само 15 католици от Русе ще имат възможност да присъстват в Раковски на 6 май, където папа Франциск ще отслужи литургия и ще даде първо причастие. Ден по-рано повечето вярващи ще могат да видят на живо папата по време на Светата литургия на открито в София. Сред тях е Мария Дончева.

Мария Дончева: "Много се вълнуваме, защото втори папа идва в нашата страна и това не може да се пропусне. Той е велика личност, той е наш пастир."
отец Валтер Горра - енорийски свещеник: "Едно събитие, което е много важно за нас. От последното присъствие на папа Йоан Павел ІІ дори не беше очаквано толкова скоро да имаме пак папа, който да идва тук. Вероятно това е знак, че България не е толкова далеко от мисълта и сърцето на нашите духовни водачи и на самия папа."

Католиците в Русе се надяват посещението на папа Франциск да допринесе за повече толерантност между хората, изповядващи различни религии у нас.

Петра Бобойчева: "Хубаво е да се обединят всички религии, защо се делим така и се мразим."

Сред избраните да получат своето първо причастие от Негово Светейшество папа Франциск е и 11-годишно момче от Русе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В деня на шегата: Роднини ли са цар Самуил и хан Крум и има ли премиерът статуя?
В деня на шегата: Роднини ли са цар Самуил и хан Крум и има ли премиерът статуя?
Хранително отравяне в старчески дом във Франция
Хранително отравяне в старчески дом във Франция