НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Театрални вдъхновения

Оберон и Титания идват на кокили от Търговище в София. Семейната им свада пали фитила на събитията в магическата нощ в гората. Елфът Пък, който забърква кашите в стремежа си да услужи на капризния си господар, лети из сцената на ховърборд и „плува” с Луната. В петък „Сън в лятна нощ”, режисират от Надя Асенова, гостува в Сатиричния театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:30, 17.10.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

„Приятелки мои” на Теди Москов ще ни завихри в неделя зад канала. Спектакълът е реверанс към филма на Пиетро Джерми и Марио Моничели - „Приятели мои” . Но тук лудите истории са разиграни от жени. Смешно-тъжните истории на четири бунтарки срещу скуката и сивотата на ежедневието. Мая Новоселска, Светлана Янчева, Христина Караиванова и Албена Михова се впускат в лудории, шеги, а целият екип е верен на принципа „Правим спектакъл, който ще ни е приятно да гледаме“.

Ако искате да станете съучастници в спектакъла „Щастливият Бекет” - влезте в сайта happybeckett.com и се запишете за спектакъла в събота в Червената къща. Режисьорът Марий Росен, съсценарист с актрисата Ани Вълчанова, се вдъхновяват от образите и структурата на „О, щастливи дни" на Самюъл Бекет. Но се отказват от текста на пиесата и залага на това, което зрители ще напишат в самата вечер на представлението. Затова всеки път преживяването е уникално.

А към „Криворазбраната цивилизация” ни връща Стоян Радев Ге.К. Но с добавки от деня. Особено на стремежа да успееш някъде другаде на по-добро място и децата ти да те надминат.Режисьорът поставя съвременния човек в смешната позорищна игра на Добри Войников,„Криворазбраната цивилизация” може да видите на сцената на Варненския драматичен театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария спря топлата вода в кварталите Младост 3 и Младост 4 в София
Авария спря топлата вода в кварталите "Младост" 3 и "Младост" 4 в София
НФСБ снема доверие от Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП
НФСБ снема доверие от Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП