САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Театрални вдъхновения

Оберон и Титания идват на кокили от Търговище в София. Семейната им свада пали фитила на събитията в магическата нощ в гората. Елфът Пък, който забърква кашите в стремежа си да услужи на капризния си господар, лети из сцената на ховърборд и „плува” с Луната. В петък „Сън в лятна нощ”, режисират от Надя Асенова, гостува в Сатиричния театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:30, 17.10.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Животът

„Приятелки мои” на Теди Москов ще ни завихри в неделя зад канала. Спектакълът е реверанс към филма на Пиетро Джерми и Марио Моничели - „Приятели мои” . Но тук лудите истории са разиграни от жени. Смешно-тъжните истории на четири бунтарки срещу скуката и сивотата на ежедневието. Мая Новоселска, Светлана Янчева, Христина Караиванова и Албена Михова се впускат в лудории, шеги, а целият екип е верен на принципа „Правим спектакъл, който ще ни е приятно да гледаме“.

Ако искате да станете съучастници в спектакъла „Щастливият Бекет” - влезте в сайта happybeckett.com и се запишете за спектакъла в събота в Червената къща. Режисьорът Марий Росен, съсценарист с актрисата Ани Вълчанова, се вдъхновяват от образите и структурата на „О, щастливи дни" на Самюъл Бекет. Но се отказват от текста на пиесата и залага на това, което зрители ще напишат в самата вечер на представлението. Затова всеки път преживяването е уникално.

А към „Криворазбраната цивилизация” ни връща Стоян Радев Ге.К. Но с добавки от деня. Особено на стремежа да успееш някъде другаде на по-добро място и децата ти да те надминат.Режисьорът поставя съвременния човек в смешната позорищна игра на Добри Войников,„Криворазбраната цивилизация” може да видите на сцената на Варненския драматичен театър.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Авария спря топлата вода в кварталите Младост 3 и Младост 4 в София
Авария спря топлата вода в кварталите "Младост" 3 и "Младост" 4 в София
НФСБ снема доверие от Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП
НФСБ снема доверие от Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП