Движението на влаковете през Кресненското дефиле няма да бъде пуснато днес

Днес няма да бъде пуснато движението на влакове по линията Петрич - Благоевград през Кресненското дефиле. Там снощи влак се блъсна в паднала на релсите огромна скална маса. През целия ден ще продължи операцията по изтеглянето на композицията. При инцидента пострадаха 8 души.

от Станислава Христова
12:15, 20.11.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Трима от пострадалите остават в болницата за наблюдение, двама са с рани по главата, а един в областта на крака.д-р Иво Копанаров: Направен е компютър-томограф и на двамата пациенти, установено е, че са с черепно-мозъчни
травми и са поставени при нас под активно лекарско наблюдение... В момента са контактни, адекватни.

На мястото на катастрофата специалисти извършват обследване на скалата над железопътния път, от която се откъсна и огромния скален къс. Трябва да бъдат отстранени всички заплахи от ново срутване над железопътния път преди да се пристъпи и към разрушаването на огромната 50-тонна скала, която е препречила пътя на влака. След което от Национална агенция "Железопътна инфраструктура" обясниха, че ще се пристъпи към отстраняване дерайлиралия локомотив от релсите. След това ще отнеме време и възстановяването на релсовия път и едва тогава движението ще бъде възстановено, като прогнозите са, че това няма да стане в следващите 24 часа. През това време от БДЖ са осигурили автобусен превоз.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Желязков: Всички релсови пътища у нас се проверяват ежедневно
Желязков: Всички релсови пътища у нас се проверяват ежедневно
Неочакван съвет на голямата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти
Неочакван съвет на голямата коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти"