НОВИНИ

След дерайлирането на влака:​ Трима души остават за лечение в болница

След дерайлирането на влака в района на Кресненското дефиле снощи, рано тази сутрин беше даден специален брифинг на кризисния щаб - от областния управител на Благоевград, шефа на НКЖИ и главния ревизор по безопасността в НКЖИ.

bnt avatar logo
от БНТ
07:35, 20.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: Само трима души в момента са останали в болницата в Благоевград, другите са освободени. Тримата, които остават за лечение - това са помощник-машиниста, който има комоцио, началник-влака има разкъсна рана и един от пътниците, който е с контузна рана на главата. Като цяло хората са добре и нямат тежки наранявания.

инж. Красимир Папукчийски, ген. директор на НКЖИ: До 2:00 часа снощи екипите на НКЖИ работиха на място по отстраняване на подвижния състав от линията, разкачен е контактният проводник, направена е мобилизация на тежка пътна механизация, която пътува от цялата страна - двупътна. Участъкът е трудно достъпен. Ще направим проверка на целия скален откос, който е над линията - дали има опасност от свличания и срутвания, след което ще се допуснат хората да разчистват и да се вдигне локомотивът. Огромната скала ще бъде раздробена на късове и ще бъде изведена от участъка.

Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността - НКЖИ: Щетите по жп линията ще се видят след като се разчисти трасето, но на пръв поглед няма кой знае колко големи щети. По локомотива има по-големи щети, единият от вагони само е пострадал. Трасето не е опасно, но там, където имаме съмнения и са регистрирани опасни места, постоянно минават експлоатационните ни работници - ежедневно, които оглеждат състоянието на железния път и скалите, но срещу природата не може да се борим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 години след аферата Люински
20 години след аферата "Люински"
Решават дали Десислава Иванчева и Биляна Петрова могат да напускат страната
Решават дали Десислава Иванчева и Биляна Петрова могат да напускат страната