Осем души пострадаха след като влак дерайлира в Кресненското дефиле

Осем души пострадаха след като скала се стовари върху релсите и предизвика катастрофа с пътническия влак пътуващ по трасето Петрич - София снощи. Сред пострадалите са 6-ма пътници и двама души от персонала на влака, всички са без опасност за живота. И към момента движението на влакове в района е спряно.

от Станислава Христова
06:05, 20.11.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Над 40 души са пътували във влака, когато той се удря в огромна скала паднала на релсите малко преди гара Черниче. Повечето от хората се разминават само с уплаха.

- Аз бях във втори вагон, паднах от седалката, прах се вдигна и това е.

- Отведнъж се чу силен тътен, хората изпопадаха, съпруга ми също, имаше една жена, която беше цялата в кръв.

- Една смрад, и почнаха да викат бягайте, ние задремали главите в седалката, крака, ужас...

На мястото на инцидента снощи бяха и представители на БДЖ и Национална компания "Железопътна инфраструктура", които увериха че постоянно се извършват инспекции на железопътните трасета свързани с безопасното движение на влаковите композиции по тях.

Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността на НКЖИ: Прави се оглед, всеки ден наши служители ежедневно преминават всички трасета по железопътната мрежа оглеждайки състоянието на железния път и състоянието на скали откоси земни, но за съжаление не всичко може да се види и предвиди.
Пламен Пешаров, управител на "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД: Знаете, че мрежата е доста дълга и много зависи от природните условия от това как се получават тези неща.

Работата по разчистването на трасето продължава и днес.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ВМРО, Атака и НФСБ решават ще издигнат ли кандидатура за нов вицепремиер
ВМРО, Атака и НФСБ решават ще издигнат ли кандидатура за нов вицепремиер
200 години музей Прадо в Мадрид
200 години музей "Прадо" в Мадрид