НОВИНИ

Валери Симеонов: Гебрев измести Русия в доставките на оръжие в някои държави

Моят интерес по случая "Гебрев" датира от 2017 г., когато в качеството си на вицепремиер бях предприел действия, с които съм се показал като човек, който мисли за бизнеса в България. Това заяви в студиото на "Още от деня" Валери Симеонов от "Обединени патриоти".

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 13.02.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Според Валери Симеонов проблемите на Гебрев датират още от времето, когато е пожелал да купи завод "Дунарит", тогава е извършено и отравянето срещу него. Дружество, което имаше задължения от 90 млн. лв. спрямо КТБ, каза Валери Симеонов.

По думите му с течение на годините случаят се усложнява, тъй като Гебрев измества руските доставки на боеприпаси в определени държави. Валери Симеонов даде Индия като конкретен пример за това.

Именно тогава Емилиян Гебрев е потърсил контакт с Валери Симеонов. Причините, които посочи Симеонов - проблемите със замразяването на лицензите, с прокуратура и т.н.

Валери Симеонов: Първо дойде при мене. Това е нещо, което не е публично известно. Тогава той ми представи целия случай с неговите фирми. Той твърдеше, че има репресия на държавата спрямо него, не без известно основание. И най-вече поиска съдействие от мене, за да може една пратка - боеприпаси, предназначени за Индия и която беше на бургаското пристанище, да бъде размразена и да бъде изпратена, съгласно договора.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Менда Стоянова: Ниската безработица и ръстът на средната заплата ще се запазят
Менда Стоянова: Ниската безработица и ръстът на средната заплата ще се запазят
НАТО с призив към Русия за ракетите със среден и малък обсег
НАТО с призив към Русия за ракетите със среден и малък обсег