НОВИНИ

Възстановена е фериботната връзка между Самотраки и Александруполис

Гръцките власти възстановиха връзката за остров Самотраки. С извънредни трансфери днес успяха да прехвърлят в желаната посока туристите, които чакаха няколко дни по пристанищата. За пътуващите за Гърция припомняме, че полицията е разположила извънредни екипи, които контролират пътния трафик денонощно. Налагат високи глоби на нарушителите, предава кореспондентът на БНР Катя Пеева.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
22:12, 09.08.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Възстановена е феробитната връзка между пристанищата Александруполис и Самотраки. Всички туристи, желаещи да пътуват днес, бяха извозени с четири пътнически маршрута. Автомобилите се превозиха с два товарни рейса.

Министерството на търговския флот осигури от утре ферибот, който поема редовните връзки между двете пристанища. Новият ферибот е сред най-модерните кораби в Европа и утре ще пристигне на пристанището в Александруполис. Осигурена е възможност да се поемат повече пътници и автомобили по тази фериботна линия.

Туристическите агенции припомнят, че в дните преди празника Успение Богородично е силно натоварено движението по всички гръцки пристанища и е необходима предварителна резервация.

За облекчаване на пътния трафик е в сила забраната за движение на товарни автомобили в натоварените участъци, а Пътна полиция увеличи екипите за контрол на трафика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метрото в Лондон спря след авария с електрозахранването в Англия и Уелс
Метрото в Лондон спря след авария с електрозахранването в Англия и Уелс
Драстично са се увеличи катастрофите във Варненска област в първото полугодие
Драстично са се увеличи катастрофите във Варненска област в първото полугодие