НОВИНИ

Абитуриентските балове - какви нарушения е заснела Пътна полиция

Тези кадри са заснети случайно от председателя на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. На тях се вижда как трима абитуриенти празнуват завършването си върху ремаркето на пикап.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:12, 25.05.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас
Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи: "Ако някой пред пикапа спре, той също ще набие рязко спирачки и всички тези младежи ще се озоват на пътя и падане от метър и половина - два може да бъде фатално".

От началото на баловете камерите на столичния КАТ са засекли около 30 случая на младежи, които са излезли извън прозорците на колите. До няколко дни шофьорите ще получат своя електронен фиш по пощата.

Инспектор Николай Крушарски, ,,Пътна полиция" СДВР: "Законът предвижда глоба до 50 лв. с фиш, ако има и друго нарушение, което да съпътства това се съставя акт и за двете нарушения или три".

Статистиката показва, че най-тежките пътни инциденти с абитуриенти стават рано сутрин след празничната вечер. Най-често патрулите засичат зад волана пияни неправоспособни водачи.

От началото на баловете полицаите са хванали 20 души, които са превозвали абитуриенти след сериозна почерпка с алкохол.

Най-голямото е около 2 промила алкохол, което не е малко. Не е по-малко от пет големи питиета. Четирима души пък са дали положителна проба за наркотици.

Инспектор Николай Крушарски, "Пътна полиция" СДВР: "Трима от водачите са си направили така наречения коктейл - марихуана, амфетамини и хероин".
;

Клипове и снимков материал с нарушители могат да се изпращат на електронната поща на "Пътна полиция". Към сигнала трябва да бъде прикачено подробно писмено описание.

Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи: "Решението е масово навлизане на видеорегистратори. За да стигне до ,,Пътна полиция" и тя да вземе отношение трябва да се вижда регистрационния номер. Трябва да се вижда и самото нарушение. Всяко едно нарушение без превишена скорост може да бъде санкционирано".

От "Пътна полиция" заявиха, че до края на баловете контролът ще бъде засилен. Проверки за алкохол и наркотици ще има и около големите нощни заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Благоевград  бе открита изложба живопис на Петър Джельов
В Благоевград бе открита изложба живопис на Петър Джельов
Преди 100 години сме имали подводно плаване
Преди 100 години сме имали подводно плаване