НОВИНИ

Абсурдна такса за малки деца в Стара Загора

Заведение в центъра на Стара Загора въведе абсурдна такса за клиенти с малки деца. В менюто е включена специална надценка за родителите. Игрите в ресторанта били забранени и родителите трябвало да плащат повече, ако дойдат с децата си.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:46, 20.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Живка е многодетна майка и останала много изненадана, когато в менюто на заведението още на първата страница прочела, че ако е с дете и то се заиграе предвидената надценка е 50 на сто от консумацията, но не по-малко от 20 лева.

Живка Александрова: "В крайна сметка това, че аз имам деца не ме прави по различна категория човек и не мисля ,че съм длъжна да плащам допълнително за това, че посещавам заведението с децата си".

Собствениците на заведението обясниха, че досега не е налагана такава надценка, по-скоро това е направено като превантивна мярка, защото няма детски кът.

Лъчезар Шулеков, собственик на заведението: "Защото децата от всяко нещо създават игра и все оЩе не могат да преценят дали е безопасна".

Заради необичайната такса "детска игра" родители са сезирали Комисията за защита от дискриминация. Тя трябва да излезе с решение в двуседмичен срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зоните за паркиране в София остават платени и в снега
Зоните за паркиране в София остават платени и в снега
Започна строежът на третия лъч на метрото
Започна строежът на третия лъч на метрото