НОВИНИ

Актьори от "Игра на тронове" пред БНТ: За "кухнята" на хитовия сериал

Може ли Ходор да каже нещо, различно от думата "ходор" и страшен ли е Кралят на нощта? Трима от актьорите от хитовата продукция днес и утре са в България. Как им изглежда страната ни и как са се почувствали след края на снимките - отговорите потърси Джанан Дурал.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:08, 15.09.2018
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Познаваме ги като Ходор, Подрик Пейн и Кралят на нощта. Но ирландският актьор Крисчън Найнър всъщност е доста приказлив. Кралят на нощта пък определя себе си като "небрежен".

Крисчън Найнър, Ходор: Ако ми беше даден шанс да променя нещо в героя си, щях а си дам мааалко повече реплики. Това, което много обичам, е да гледам сериала с някой, който не знае какво ще се случи и да следя реакциите на му. Искрено се забавлявам, когато хората се шокират от новия епизод. Много е смешно.
Владимир Фудрик, Кралят на нощта: Знаете ли, режисьорът ми каза следното - не се опитвай да играеш. Не си представяй какъв трябва да бъдеш, а просто бъди. И така - ние, екипът на "Игра на тронове" започваме да дишаме заедно със своите персонажи, да мислим като тях. Няма да ви лъжа - в началото ми беше много трудно. Но после ми казаха - опитай се да не вървиш сякаш си злодей, представи си, че отиваш до сладкарницата, за да си купиш торта. Бъди небрежен. И станах точно такъв.

26-годишният Даниел Портман превръща своя герой Подрик Пейн от виночерпец в любимец на зрителите, но е бил на косъм да се размине с ролята си, защото първо искал да играе други персонажи.

Даниел Портман, Подрик Пейн: Добре, че не ме избраха, защото умряха във втория сезон. Бяха две много малки роли, които бързо бяха забравени. В крайна сметка ме взеха да играя Подрик Пейн и ето ме тук - 7 години по-късно все още съм част от сериала. Много ще ми липсва екипът - всички обичаме работата си и сега, когато сериалът приключва, знам, че завинаги ще ги чувствам като свое семейство. И нашето приключение е към края си.

А на сбогуване с Вестерос, актоьорите от "Игра на тронове" се запознаха с България.

Даниел Портман, Подрик Пейн: От София ли сте?

Джани: Да.

Даниел Портман, Подрик Пейн: Прекрасна е, много ми хареса и вече съм сигурен, че ще се върна тук. А днес ще ме водят да опитам традиционна българска храна и да гледам хора, които танцуват върху горещи въглени. Очаквам да е много интересно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инициатива за обособяването на културен квартал в София променя облика на града
Инициатива за обособяването на културен квартал в София променя облика на града
Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София
Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София